Despre mine

După ce am încheiat activitatea sportivă , la scurt timp n-au ezitat să apară kilogramele în plus , chiar foarte multe. M-am luptat cu diverse fluctuaţii de greutate iar in lipsa unei educatii alimentare corecte am ajuns sa slabesc cat mi-am dorit dar intr-un mod nesanatos si desigur, foarte greu mi-a fost sa ma mentin. Acest final fericit al cautarilor de “dieta personalizata gratis” este adesea deznodamantul unui sir indelung de diete “eficiente”, de alimente devenite insuportabile (de la carnea fiarta de vita care schimba metabolismul la legumele minune care ard grasimea), de “nutritionisti” priceputi din salile de fitness, mall-uri sau mai rau, de pe Internet. Un razboi cu kilogramele care transforma, nu din rea intentie, ci din nestiinta, graficul de greutate intr-un fierastrau. Un zig-zag de kilograme, alintat pe nedrept yo-yo, in loc de “boala dietelor”. Boala care, din fericire, are si leac. Am revenit cu picioarele pe pamant si mi-am dorit sa invat ce sa mananc, astfel incat sa fiu sanatoasa si sa nu ma mai ingras. Am experimentat pe pielea mea diferite diete ,am jucat rolul nutritionistului ,al psihologului,al bucatarului, al pacientului, dupa care m-am documentat ,am citit , am pus intrebari,am ascultat.

  • Acum va vorbesc din postura omului caruia ii place sa se informeze in legatura cu lumea asta schimbatoare a nutritiei si sanatatii in general, care cauta informatii reale, verificate si certificate despre cum sa se mentina in forma si din postura omului caruia ii place sa gateasca.
  • Am o pasiune clara pentru eliminarea miturilor si ideilor gresite legate de stilul de viata sanatos , mi-am dorit sa aflu mai multe ,asa am decis sa ma inscriu la Cursul de Tehnician Nutritionist Fitness Scandinavia. Este foarte important sa primesti informatii de la oameni cu o bogata pregatire in domeniu. Am pornit cu optimism pe acest drum, pasii fiindu-mi ghidati de catre coordonatoare grupei din care eu fac parte,Codruta Gabriela Nedelea ,absolventă a masterului de nutriție din cadrul UNEFS, consultant în nutriție și remodelare corporală și autoare a mai multor lucrări de specialitate apreciate la nivel international dar si de Cristina Toma si Doamna Dr. Antoaneta Cretu.
  • Datorita lor am invatat ca nutritia este mai mult decat 90-60-90. Nu accept conceptul de infometare ,nu cred in rezultate ‘’brusc, dintr-o data sau peste noapte’’ , astfel am ajuns sa construiesc diete peronalizate pentru oamenii care isi doresc sa slabeasca si sa manance sanatos!!
  • Insa drumul meu nu s-a oprit aici. Am continuat urmand cursul de Personal Trainer din cadrul scolii de Fitness Scandinavia. Ca antrenor de fitness, misiunea mea principala este indrumarea oamenilor spre un stil de viata mai sanatos, sportul facand parte din programul fiecaruia. Fiecare corp este unic, fiecare avand propriile sale forte si limite. Metoda mea este de a construi antrenamente personalizate, un program de exercitii care sa va satisfaca nevoile si care sa va ghideze prin fiecare exercitiu catre atingerea obiectivele.